Roodhapje (6+) schoolvoorstelling

Roodkapje heeft nooit eerder een wolf ontmoet. De wolf praat zo mooi en ontroerend over zijn land in het verre Noorden dat Roodkapje hem aanziet voor een dichter. Wel verhaspelt hij haar naam consequent tot Roodhapje.

De eenzame wolf, die gek wordt van heimwee, heeft een vriend gevonden: de Waterwolf. Hij hoopt dat de Waterwolf met hem mee zal gaan naar het Noorden, zodra er genoeg eten is voor de lange reis...

Volkskrant ★★★★ "Een moderne, stoere interpretatie van het sprookje."
NRC ★★★★ "Een swingende voorstelling met sterke troeven"
Theaterkrant:★★★★ "een smakelijk hapje voor iedereen die Roodkapje denkt te kennen"
Winnaar YAM Award als beste internationale jeugdopera

  • Doelgroep: Groep 3/4 en 5/6 PO
  • Duur: 50 minuten
  • Periode: jan-feb 2025

Trailer

BIJ TE BOEKEN

Maak je eigen Roodhapje
Maak je eigen opera is een projectdag op school waarin leerlingen in één dag een eigen versie maken van de voorstelling Roodhapje die ze daarvoor in het theater hebben bezocht. Onder begeleiding van meerdere kunstvakdocenten gaan de leerlingen aan de slag met teksten en liedjes uit de voorstelling. (Duur: een hele schooldag. Ruimtes: Speelzaal en klaslokalen).

De Opera Xpress
De OperaXpress is een driedelige lessenserie op school waarin leerlingen worden ondergedompeld in de wereld van opera. In vogelvlucht komen alle verschillende disciplines aan bod; theater, zang, muziek en dans. In de lessen leert een kunstvakdocent de leerlingen de kneepjes van het vak doormiddel van kijkopdrachten én actieve opdrachten waarin de leerlingen zelf aan de slag gaan. (Duur: drie keer 45 minuten, Ruimtes: in de klas en speelzaal).

LESMATERIAAL

Bij de voorstelling Roodhapje is een lesbrief beschikbaar met informatie, vragen en opdrachten voor in de klas. Met deze lesbrief bereid je het voorstellingsbezoek optimaal met je leerlingen voor. Ook voor achteraf staan er nabesprekingsvragen en evaluerende opdrachten in de lesbrief.

LESBRIEF KLIK HIER

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.